Friday, June 10, 2011

# blogging # curhat

"Follow My Blog 'Cause I've Followed Yours!"

Day 74. Post a Day 2011.

I love reading blogs, especially good ones. And I love blogwalking, too. Wandering from one blog to another in order to find good blogs that I haven't subscribed yet in my Google Reader.

Usually I visit blogs from people who leave comments here. If the commentator is new comer in my blog and I don't know him/her, I will visit back his/her blog. And, if I like his/her blog, in 10 seconds I will subscribe that blog in my Google Reader. I don't use "follow this blog" feature from Blogger. I use Google Reader to subscribe blogs. So, you don't need to say to me to visit back your blog or follow you back just because you have just followed my blog. Do I make myself clear?

For me followers are just number. Many followers mean you have many readers, whereas few followers mean you have few readers. Here I can't decide how many is "many" and how few is "few". Thirty followers are many according to me, but to some people that is soooo small numbers.

I never worry about this follower-thing. There is no point you've got many followers, but your followers never leave comment or you never interact with your followers.

So, that is a quick update from me. Have a nice day, fellow readers! :D

12 comments:

  1. i like your statement " There is no point you've got many followers, but your followers never leave comment or you never interact with your followers." yeah that's right.... it's rubbish, i think.... shiiit........ i agree with you

    ReplyDelete
  2. yay, salam kenal..

    regards,
    azizhadi

    ReplyDelete
  3. Setiap orang punya statement sendiri...
    Memang ada yang tidak peduli mau followers blognya sedikit atau banyak, karena dia akan bilang "I don't care"..
    But, ada juga yang memang dia membuat blog dan menginginkan followers yang banyak,..
    I think semua itu sah-sah aja dan ga ada yang perlu di perdebatkan mau setuju apa ga, karena setiap orang punya caranya sendiri saat nge-blog.
    Terkadang new blogger memang perlu sering mampir di blog orang, follow orang, comment orang..bukan masalah kenarsisan diri / mengemis follow back tapi bagaimana kita belajar menjadi blogger sejati yang mau berbagi dengan yang lain..
    Tapi kembali ke awal, bahwa setiap blogger punya caranya sendiri saat nge-blog.
    Salam kenal buat Mbak Kimi...:-)

    ReplyDelete
  4. klo blognya pengen rame emang musti saling follow

    ReplyDelete
  5. Halo, Aziz. Salam kenal juga. :)

    ReplyDelete
  6. Memang sah-sah saja. Dan di sini saya tidak memperdebatkan hal tersebut. Di sini saya hanya menceritakan kalau saya ya punya Google Reader untuk baca blog, gak pake follow2an. Jadi, orang2 gak perlu meminta saya memfollow mereka balik hanya karena mereka memfollow blog saya. Kalo saya suka blog mereka, pasti saya akan berlangganan blog mereka di Google Reader saya. Simpel kan? :D

    Btw, salam kenal balik... :D

    ReplyDelete
  7. Nah, saya gak pake cara "saling follow" ini. :D

    ReplyDelete
  8. Haha.. Glad you agree with me. :D

    ReplyDelete
  9. caranya gunain google reader gimana caranya?

    ReplyDelete
  10. Login aja ke http://reader.google.com pake akun gmail/google kamu. Mudah kok. Simpel. :D

    ReplyDelete
  11. sesama penghuni depok,
    salam kenal Kimi....

    ReplyDelete

Please, say something with real names. But, NO SPAM and NO ANONYMOUS. Thank you. ^^;